Porrogi Manufaktúra

  • Főbb termékek:: gyümölcs, lekvárok, szörpök

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek az egészséges életmóddal kapcsolatos témák. Ma már a városi rohanó életmód óhatatlanul is sokkal több terhelésnek teszi ki szervezetünket a kelleténél. Éppen ezért szükséges néha megállni és magunkra odafigyelni. Ezt, bár a mai divatos szóval még nem illették, de őseink is rendszeresen gyakorolták. Gondoljunk csak bele. Az egész napos, hajnaltól estig tartó kemény munka mellett önkéntelenül is megtartották a maguk én idejüket. Hajnalhasadáskor a szekéren ülve elmerengtek magukban az élet nagy dolgain, élvezték a felkelő nap első, még bátortalan sugarait, miközben hallgatták a lovak fújtatását, madarak csiripelését és elvesztek az ébredő természet lágy ölén. Relaxáltak. Ugyanúgy, ahogy a munka bevégeztével hazafelé menet is. A kemény fizikai munka nap, mint nap edzette a testüket, míg ezek a merengések ápolták lelküket. Ahogy az is, hogy a közösségi életüket nem virtuálisan, hanem annak teljes valójában élték meg. Tévé és internet helyett a család apraja-nagyja esténként összeült és közösen beszélgettek, énekeltek, felolvastak vagy éppen alkottak (szőttek, fontak, faragtak). Az asztalra szinte csak saját maguk által megtermelt és előállított ételek kerültek. Élelmiszerpazarlás, adalékanyagok, tartósítószerek mind ismeretlen fogalmak voltak számukra. Ösztönösen tudták, mi kell a testi-lelki egészségükhöz.

Ma – miután pár évtizedig ön és föld kizsákmányoló életmódot folytatott az emberiség – rájöttünk, hogy őseink hagyatéka még ma is követendő példa. Egyre többen térnek vissza a “gyökereikhez”, válnak vidéken újrakezdőkké, tudatos helyi termék fogyasztóvá. Mi, falusiak pedig újra megtanuljuk azt, hogy igenis szükség van ránk, hogy az a tudás, a föld és a természet iránti szeretet, ami itt tartott bennünket, sokak számára örömöt és egy egészségesebb életet hoz el. Gyümölcsöseinket több éve, évtizede óvjuk, gondozzuk, amit zamatos termésükkel hálálnak meg nekünk. Gondosan odafigyelünk, hogy mindent, amit csak lehet organikus módon kezeljünk. Gyermekeinket, unokáinkat akármikor nyugodt szívvel a kertbe engedjük, hogy onnan leszakítva bármit azonnal el is majszolhassanak. Azt etess meg másokkal, amit te magad is nyugodt szívvel elfogyasztasz – a vezérelvünk. Így a gyümölcseink feldolgozása során is ezt követjük. Nagyszüleink rég, jól bevált receptjét alkalmazzuk: a málnalekvárt kizárólag kiváló málnából, a szilva lekvárt kizárólag kiváló szilvából lehet csak készíteni. A főzés során a mesterséges anyagokat és tartósítószereket kerüljük. Őseink is ezek nélkül főztek be. És hát a nagyi lekvárja…..

A hazai kistermelőktől való vásárlással nem csak kiváló magyar élelmiszerhez jutsz, de nagyban hozzájárulsz saját és környezeted egészségének megőrzéséhez is.

Köszönjük, ha tőlünk vásárolsz!

Kondor Etelka
Tulajdonos

Elérhetőségek

8858 Porrog, Fő utca 9
+36-20-397-1251