Patkó Gasztropiac Zamárdi

A Patkó Gasztropiac Zamárdi az első teljesen saját szervezésű termelői piaca az egyesületünknek. Létrejötte a Patkó Büfé tulajdonosának köszönhető, akivel a Gasztrotali rendezvény segítségével ismerkedtünk meg.  Még 2019-ben ajánlotta fel részünkre, hogy a büfé udvarán létesíthetnénk egy termelői piacot. 2020-ban mikor a COVID járvány miatt számos értékesítési lehetőség szűnt meg tagjaink számára, elérkezett az idő, hogy megvalósítsuk a projektet, így 2019 májusában nagy sikerrel került megrendezésre az I. Patkó Piac Zamárdiban!

A Patkó Gasztropiacot május elejétől október elejéig tartjuk meg minden vasárnap, nyitva tartási ideje június-július-augusztusban 7-12 óráig, ezen kívül 8-12 óráig. A büfé is kinyit speciális reggeli kínálattal, tehát akár meg is lehet reggelizni a piac látogatással egybekötve.

A hely adottságaiból fakadóan legfeljebb 10-12 termelő tud megjelenni, melyek elsősorban egyesületünk tagjai közül kerülnek ki. Vannak akik minden piacon ott vannak, a távolabbi tagjaink pedig egymást váltva érkeznek a piacra, így minden alkalommal van valamilyen újdonság is, sokszor a szezonalitáshoz igazodva. A piacon továbbá csak somogyi kistermelők árusíthatnak.

A piaccal kapcsolatos friss híreket, időpontokat egyesületünk facebook oldalán szoktuk közzétenni: facebook.com/somogyihte

Valamint létrehoztunk egy csoportot is, ahol a termelők maguk is hirdetik mindig az aktuális újdonságokat, és előre foglalni, illetve rendelni, kérdezni is lehet tőlük: facebook.com/groups/somogyigasztropiac

Szeretettel várunk minden régi és új vásárlót a Patkó Gasztropiacon! 🙂